Přiznám se že naprosto miluju ty typické asijské rýžové nudle s kuřecím masem. Tu šíleně Mašínové prasárnu co si dáte na pouti nebo v obchoďáku. Vždycky stojí pár korun a je jich porce jak pro skautskou družinu. No kdo mi takové jídlo nemiloval?

Ale protože se mi nechce si je pořád kupovat, dala jsem dohromady recept, abyste si je i vy mohli doma vychutnat.

s u r o v i n y

  • 100ml oleje
  • 120g cibule
  • 1KL kari
  • 50ml sojové omáčky
  • 500g kuřecích prsou
  • 300g mrkve
  • 200g zelí
  • 200g rýžových nudlí
  • 1KL soli

p o s t u p

Na rozpáleném oleji do zlatova orestujeme na proužky nakrájenou cibulku.

Přidáme mrkev nastrouhanou na jemné straně struhadla a na nudličky nakrájené maso. Vše dohromady restujeme dokud se maso nezatáhne.

Nudle uvaříme zvlášť v hrnci podle návodu v osolené vodě. Uvařené poté scedíme a propláchneme studenou vodou.

K masové směsi přidáme kari, uvařené nudle. Vše zalijeme sojovou omáčku a promícháme.

Zelí nakrouháme a přidáme k ostatnímu. Přiklopíme pokličkou a cca pět minut dusíme. Aby zelí změklo, ale stále křupalo.

Dobrou chuť❤️

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *