Přiznám se že naprosto miluju ty typické asijské rýžové nudle s kuřecím masem. Tu šíleně Mašínové prasárnu co si dáte na pouti nebo v obchoďáku. Vždycky stojí pár korun a je jich porce jak pro skautskou družinu. No kdo mi takové jídlo nemiloval?
Ale protože se mi nechce si je pořád kupovat, dala jsem dohromady recept, abyste si je i vy mohli doma vychutnat.
s u r o v i n y
- 100ml oleje
- 120g cibule
- 1KL kari
- 50ml sojové omáčky
- 500g kuřecích prsou
- 300g mrkve
- 200g zelí
- 200g rýžových nudlí
- 1KL soli
p o s t u p
Na rozpáleném oleji do zlatova orestujeme na proužky nakrájenou cibulku.
Přidáme mrkev nastrouhanou na jemné straně struhadla a na nudličky nakrájené maso. Vše dohromady restujeme dokud se maso nezatáhne.
Nudle uvaříme zvlášť v hrnci podle návodu v osolené vodě. Uvařené poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
K masové směsi přidáme kari, uvařené nudle. Vše zalijeme sojovou omáčku a promícháme.
Zelí nakrouháme a přidáme k ostatnímu. Přiklopíme pokličkou a cca pět minut dusíme. Aby zelí změklo, ale stále křupalo.
Dobrou chuť❤️