Balkán miluju od chvíle kdy jsme byli s našima na dovolené v Bulharsku. Oukej, bylo mi tehdy asi tak sedm, ale gurmán se pozná už od plínek. Na té dovolené jsme jeli s místním průvodcem na výlet kamsi do lesa, kde nám na grilu připravil oběd. Žampionové hlavičky plněné právě balkánem. No, co vám budu povídat. Kdykoli jsou žampiony, nebo balkán v lednici, letím pro to druhé do krámu a oběd nebo večeře je jasná.
SUROVINY
- 120g balkánského sýra
- 200g zakysané smetany
- 50g cibule
- špetka pepře
POSTUP
Málo surovin se rovná málo práce, takže postup je úplně jednoduchý.
Sýr nadrobíme najemno jak jenom to jde. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zakysanou smetanu a špetku pepře.
Vše důkladně zamícháme a servírujeme. Za mě nejlepší v kombinaci s nějakou semínkovou bagetou.
Dobrou chuť❤️
Ahoj Eliško, je to supeeer. Jdu si jí připravit.