Balkán miluju od chvíle kdy jsme byli s našima na dovolené v Bulharsku. Oukej, bylo mi tehdy asi tak sedm, ale gurmán se pozná už od plínek. Na té dovolené jsme jeli s místním průvodcem na výlet kamsi do lesa, kde nám na grilu připravil oběd. Žampionové hlavičky plněné právě balkánem. No, co vám budu povídat. Kdykoli jsou žampiony, nebo balkán v lednici, letím pro to druhé do krámu a oběd nebo večeře je jasná.

SUROVINY

  • 120g balkánského sýra
  • 200g zakysané smetany
  • 50g cibule
  • špetka pepře

POSTUP

Málo surovin se rovná málo práce, takže postup je úplně jednoduchý.

Sýr nadrobíme najemno jak jenom to jde. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zakysanou smetanu a špetku pepře.

Vše důkladně zamícháme a servírujeme. Za mě nejlepší v kombinaci s nějakou semínkovou bagetou.

Dobrou chuť❤️

Mohlo by se vám také líbit...

1 komentář

  1. Ahoj Eliško, je to supeeer. Jdu si jí připravit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *