Mrkev jako základ sladké snídaně či svačiny? Ovšem že, v kombinaci se skořicí a bílou čokoládou, není pochyb že je to správná volba vašeho zítřejšího rána.
s u r o v i n y
- 70g mrkve
- 5PL polohrubé mouky
- 100ml mléka
- 0,5KL kypřícího prášku
- 2PL cukru
- 0,5KL skořice
- 4 kostičky bílo čokolády
- špetka soli
- na servis – tvaroh, mleté ořechy, skořice, kousky bílé čokolády
p o s t u p
Mrkev nastrouháme na jemné straně struhadla a smícháme se zbytkem surovin až na čokoládu. Tu nožem ,,nakrájíme“ na menší kousky a vmícháme do hustého těsta.
Ve vhodné misce pečeme v mikrovlnce 4 minuty.
Můj nejoblíbenější servis je výklopný na talíři překrytý vrstvou tvarohu a posypaný skořicí, mletými vlašskými ořechy s kousky bílé čokolády.