Mrkev jako základ sladké snídaně či svačiny? Ovšem že, v kombinaci se skořicí a bílou čokoládou, není pochyb že je to správná volba vašeho zítřejšího rána.

s u r o v i n y

  • 70g mrkve
  • 5PL polohrubé mouky
  • 100ml mléka
  • 0,5KL kypřícího prášku
  • 2PL cukru
  • 0,5KL skořice
  • 4 kostičky bílo čokolády
  • špetka soli
  • na servis – tvaroh, mleté ořechy, skořice, kousky bílé čokolády

p o s t u p

Mrkev nastrouháme na jemné straně struhadla a smícháme se zbytkem surovin až na čokoládu. Tu nožem ,,nakrájíme“ na menší kousky a vmícháme do hustého těsta.

Ve vhodné misce pečeme v mikrovlnce 4 minuty.

Můj nejoblíbenější servis je výklopný na talíři překrytý vrstvou tvarohu a posypaný skořicí, mletými vlašskými ořechy s kousky bílé čokolády.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *