Lotusky jako dezert? Naprostá dokonalost, do které se zamilujete na první ochutnání, jako do sušenek samotných. Navíc navrchu s krémem z bílé čokolády je to neodolatelný dezert k vaší odpolední kávě (nebo čajíku haha).
s u r o v i n y
- 200g lotus sušenek
- 2PL hladké mouky
- 2KL kypřícího prášku
- 190ml mléka
- 100g bílé čokolády
- 100g paloučku
p o s t u p
Sušenky rozdrtíme na jemný prášek, ke kterému přidáme kypřící prášek a mouku. Zamícháme, aby se mouka a kypřící prášek rovnoměrně rozprostřely.
Přilijeme mléko a zpracujeme v hustější těsto, které přelijeme do máslem vymazané zapékací misky.
Pečeme na 170°C 25 minut.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou spolu s paloučkem utřeme v hladký krém.
Vychladlý dortík vyklopíme z misky a potřeme krémem. Zdobit můžeme drcenými sušenkami.
Dobrou chuť❤️