Lotusky jako dezert? Naprostá dokonalost, do které se zamilujete na první ochutnání, jako do sušenek samotných. Navíc navrchu s krémem z bílé čokolády je to neodolatelný dezert k vaší odpolední kávě (nebo čajíku haha).

s u r o v i n y

  • 200g lotus sušenek
  • 2PL hladké mouky
  • 2KL kypřícího prášku
  • 190ml mléka
  • 100g bílé čokolády
  • 100g paloučku

p o s t u p

Sušenky rozdrtíme na jemný prášek, ke kterému přidáme kypřící prášek a mouku. Zamícháme, aby se mouka a kypřící prášek rovnoměrně rozprostřely.

Přilijeme mléko a zpracujeme v hustější těsto, které přelijeme do máslem vymazané zapékací misky.

Pečeme na 170°C 25 minut.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou spolu s paloučkem utřeme v hladký krém.

Vychladlý dortík vyklopíme z misky a potřeme krémem. Zdobit můžeme drcenými sušenkami.

Dobrou chuť❤️

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *