Kefír je zajímavá surovina, které dává jídlu hned jinou chuť a strukturu. Miluju si dát k odpolední svačině skleničku čistého kefíru a arašídové sušenky. Tu chuť jednoduše miluju, a strkám ho kamkoli to jde.
s u r o v i n y
- 120g hladké mouky
- 30g cukru
- 250ml kefíru
- 1KL kypřícího prášku
- 1KL mleté skořice
- servis – banán, nutela
p o s t u p
V misce smícháme všechny sypké suroviny, které zamícháme aby se rovnoměrně rozprostřeli.
Zalijeme kefírem a vymícháme v hutnější těsto.
Pečeme na pánvi z obou stran do zlatova. Cca 1 polévková lžíce = jeden lívanec (na pánvi trochu rozprostřeme lžící ve větší placku)
Servírujeme s banánem a nutelou.
Dobrou chuť❤️