Miluju kefír, takže vytvoření receptu, kde je hlavní surovinou, byla jenom otázka času. Bábovka má naprosto úžasnou konzistenci. Díky kefíru není vůbec suchá a pražené vločky jí dodávají zajímavou lehce oříškovou chuť. Jedinou nevýhodou je její krátká doba trvanlivosti, právě kvůli kefíru. Což nebude žádný problém, protože zmizí ještě ten den k odpolednímu kafíčku.

SUROVINY

  • 500ml kefíru
  • 350g hladké mouky
  • 50g ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 50g másla
  • 300g cukru krystal
  • 2KL vanilkového cukru
  • 2KL kypřícího prášku
  • Sůl

POSTUP

Vločky na pánvi na sucho opražíme do zhnědnutí, necháme chvilku zchladnout a rozemeleme najemno.

Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny a promícháme, aby byli rovnoměrně rozprostřené.

Doplníme vejcem, kefírem a rozpuštěným máslem.

Zpracujeme husté těsto, které přelijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

Pečeme na 160°C 35 minut.

Dobrou chuť❤️

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *