Miluju kefír, takže vytvoření receptu, kde je hlavní surovinou, byla jenom otázka času. Bábovka má naprosto úžasnou konzistenci. Díky kefíru není vůbec suchá a pražené vločky jí dodávají zajímavou lehce oříškovou chuť. Jedinou nevýhodou je její krátká doba trvanlivosti, právě kvůli kefíru. Což nebude žádný problém, protože zmizí ještě ten den k odpolednímu kafíčku.
SUROVINY
- 500ml kefíru
- 350g hladké mouky
- 50g ovesných vloček
- 1 vejce
- 50g másla
- 300g cukru krystal
- 2KL vanilkového cukru
- 2KL kypřícího prášku
- Sůl
POSTUP
Vločky na pánvi na sucho opražíme do zhnědnutí, necháme chvilku zchladnout a rozemeleme najemno.
Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny a promícháme, aby byli rovnoměrně rozprostřené.
Doplníme vejcem, kefírem a rozpuštěným máslem.
Zpracujeme husté těsto, které přelijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Pečeme na 160°C 35 minut.
Dobrou chuť❤️