Lehký dezert k odpolední kávě s jedinečnou texturou díky použitému podmáslí. Jednou ochutnáte a nebudete chtít přestat dokud nezmizí celý pekáč.
s u r o v i n y
pekáček 800ml
- 100ml podmáslí
- 150g hladké mouky
- 200g krystalového cukru
- 100g másla
- 1 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- kůra z 1 citronu
- špetka soli
- poleva – moučkový cukr, citronová šťáva
p o s t u p
Rozpuštěné máslo promícháme s cukrem a vejcem.
Do směsi smícháme podmáslí.
Přidáme prosátou mouku, špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru a zpracujeme v husté těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané zapékací misky. (Já vymazávám máslem a v tomto případě jsem vysypala hladkou moukou)
Pečeme na 170°C 20 minut. (zkusíme špejlí, pokud se těsto nelepí, je upečené)
Hotové bondies pocákáme citronovou polevou z moučkového cukru a citronové šťávy smíchané v poměru 2:1.
Dobrou chuť❤️