Lehký dezert k odpolední kávě s jedinečnou texturou díky použitému podmáslí. Jednou ochutnáte a nebudete chtít přestat dokud nezmizí celý pekáč.

s u r o v i n y

pekáček 800ml

  • 100ml podmáslí
  • 150g hladké mouky
  • 200g krystalového cukru
  • 100g másla
  • 1 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kůra z 1 citronu
  • špetka soli
  • poleva – moučkový cukr, citronová šťáva

p o s t u p

Rozpuštěné máslo promícháme s cukrem a vejcem.

Do směsi smícháme podmáslí.

Přidáme prosátou mouku, špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru a zpracujeme v husté těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané zapékací misky. (Já vymazávám máslem a v tomto případě jsem vysypala hladkou moukou)

Pečeme na 170°C 20 minut. (zkusíme špejlí, pokud se těsto nelepí, je upečené)

Hotové bondies pocákáme citronovou polevou z moučkového cukru a citronové šťávy smíchané v poměru 2:1.

Dobrou chuť❤️

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *