Sezóna rebarbory je jen chvilku v roce, tak je potřeba to pořádně využít. Proto proměnit kyselou rebarboru ve sladký koláč, je skvělá možnost jak si tuhle zeleninu užít.

s u r o v i n y

  • 600g rebarbory
  • 50g jablečného pyré
  • 50g cukru krystal
  • 300g hladké mouky
  • 100g moučkového cukru
  • 180g másla
  • 1 vejce
  • 60g máku

p o s t u p

Změklé máslo zpracujeme spolu s moukou, mákem, moučkovým cukrem a vejcem v nelepivé těsto, které zabalíme a necháme alespoň hodinu odpočívat v lednici.

Oloupanou rebarboru nakrájíme na centimetrové špalíčky, které v hrnci smícháme s krystalovým cukrem a jablečným pyré.

Směs přivedeme k varu a 2 minuty provaříme.

Odstavíme a necháme vychladnout.

3/4 těsta vyválíme do kruhu a vyložíme s ním koláčovou formu.

Na těsto rozprostřeme rebarborovou náplň.

Zbylé těsto vyválíme a nakrájíme na proužky. Ty na vrchu koláče spleteme do mřížky.

Pečeme na 170°C dokud kraje koláče nezačnou zlátnout.

Po vychladnutí servírujeme.

Dobrou chuť❤️

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *