Sezóna rebarbory je jen chvilku v roce, tak je potřeba to pořádně využít. Proto proměnit kyselou rebarboru ve sladký koláč, je skvělá možnost jak si tuhle zeleninu užít.
s u r o v i n y
- 600g rebarbory
- 50g jablečného pyré
- 50g cukru krystal
- 300g hladké mouky
- 100g moučkového cukru
- 180g másla
- 1 vejce
- 60g máku
p o s t u p
Změklé máslo zpracujeme spolu s moukou, mákem, moučkovým cukrem a vejcem v nelepivé těsto, které zabalíme a necháme alespoň hodinu odpočívat v lednici.
Oloupanou rebarboru nakrájíme na centimetrové špalíčky, které v hrnci smícháme s krystalovým cukrem a jablečným pyré.
Směs přivedeme k varu a 2 minuty provaříme.
Odstavíme a necháme vychladnout.
3/4 těsta vyválíme do kruhu a vyložíme s ním koláčovou formu.
Na těsto rozprostřeme rebarborovou náplň.
Zbylé těsto vyválíme a nakrájíme na proužky. Ty na vrchu koláče spleteme do mřížky.
Pečeme na 170°C dokud kraje koláče nezačnou zlátnout.
Po vychladnutí servírujeme.
Dobrou chuť❤️


